För gammal för pole

För alla som har konstiga tankar om att de är för gamla för pole eller för att det är för sent, låt mig visa dig en superinspirerande grej. Läs noga: det kommer en pole-film med JLO! Den heter ”Hustlers” och …

Att ta ansvar för sin utveckling

Under året har folk verkligen fått upp ögonen för Pole Bootcamps. Det är en av våra populäraste events och som folk älskar. De har varit fullsatta hela det här året och de blir mer och mer efterfrågade. Framförallt JAG älskar …

Förbannelsen som är förväntningar

Jag observerar, det har alltid varit min grej. Jag har alltid haft ett enormt intresse i det mänskliga beteendet och det har gjort att jag alltid har en lång period av reflektioner kring situationer, beteenden, människor och inte minst konflikter. …

Självkänsla & Rädsla

Vad hade du gjort om du inte var rädd? Vet du varför 99% av alla människor är rädda för att skapa något eget, för att gå sin egen väg, se ut som de vill, leva som de vill? Vet du …

Stoppa pressarna - JLaw dansade på en stång

Jennifer Lawrence & pole shaming

Inte ens kändisarna klarar sig från osäkra, dramasökande fånar Jennifer Lawrence är nu utsatt för media för att hon dansade pole på en klubb under sin väninnas födelsedagsfest. Katastrof, right!? Stoppa pressarna! Det var ett vertikalt järnrör i rummet, är …

Utrustning för effektiv stretch

Ingen gillar stretch! ..förrän man börjar få resultat. Problemet är att vi ser stretch som någonting valbart men det är lika mycket ett viktigt inslag som styrketräning är för att få bättre moves i poledance. Vissa moves kan man inte göra oavsett hur stark man är, om man inte är tillräckligt flexibel. Allt är dessutom mycket snyggare när man är mjuk och vig. Framförallt är det viktigt för musklerna att vara mjuka och böjliga så att man inte sträcker sig.

...

Kosttillskott & pole

Så, hur funkar det här med kosttillskott?

De vanligaste frågorna jag får är vad jag tränar mer än poledance och vilka kosttillskott jag tar. I det här inlägget ska jag berätta vilka tillskott jag tar och varför du antingen bör eller inte bör göra likadant. Jag är näringsexpert sedan tidigare och har specialiserat mig på växtbaserad kost, vilket är anledningen till att jag inte kommer rekommendera mjölk/vassle/djurbaserade tillskott eller protein. Växtbaserat är mycket bättre för kroppen och om du följer råden kommer du märka det själv i din träning och övergripande hälsa.

...

Kvinnor som mobbar kvinnor

Så..jag började dagen med en känsla av äckel. För att min dag började med att ramla över denna artikel.
Det är lätt att bli upprörd och arg på tjejen men det här är inget ovanligt. Jag har varit yogalärare sedan 2013 och sedan 2015 även poledancelärare. Någonting märkligt händer när tjejer samlas och om inte energin sätts rätt direkt kan det gå åt helvete. Vad vi ser i artikeln är en osäker tjej som kastar skit på en tjej som försöker ändra sitt liv och tar ansvar för sin hälsa.

...

Pole outfits

Poledance outfits – tips & rea

Det här med poledance outfits

Vi instruktörer får ofta frågor om vart vi köper våra outfits och det skiljer supermycket för vi är inte ”supertrogna” ett specifikt märke men vi har en del tips! Kom ihåg att det viktigaste är att man känner sig bekväm i det och att passformen känns bra, sen om det är ett specifikt pole-märke, badkläder eller underkläder är sjukt oviktigt så länge det känns riktigt bra för dig. Här listar vi tips på enkla outfits som man kan få tag på i sportaffärer utan att behöva köpa värsta fancy märket från USA och betala multum för att få hem ett par hotpants.

...

Den obekväma kvinnliga sexualiteten

Den kvinnliga kroppen – vacker och skrämmande

Den kvinnliga kroppen är det enda i världen som är så dyrkat och så fruktat på samma gång. Den råa, kvinnliga, energin, den intensiva elden vari en kvinnas sexualitet bor är den starkaste energin som finns. Vår energi har förtryckts så hårt att bandet kvinnor emellan förvandlats till rivalitet och avundsjuka. Förtrycket kommer inte bara från män utan också från den svagare formen av kvinnor.

...

Självkänsla & Poledance

Mitt i sommarens hetta, bland alla semesterfirare finns det en liten grupp extra svettiga människor som jobbar extra hårt. Vi kallas för instruktörer. Medan våra grymma elever vilar upp sig inför en höst av svettig dans och hårdträning ligger vi i nu och skapar snygga koreografier och coola tricks och kombinationer för våra polecats. Vi älskar vårt jobb och medan jag sitter här försöker jag lära mig att älska även min nackspärr som kommit från några veckors intensiv träning och många experiment och hairflicks.

...

Hotpants eller shorts? Rea & tips på polekläder

Visst är det inte självklart vad man ska träna i när det kommer till poledance? Det är lätt att fastna i fällan att köpa dyra polekläder från USA men ju mer man tränar desto mer tröttnar man lite på de långa frakttiderna och man orkar inte riktigt bry sig om att matcha hela tiden.

...

Bygg dina polemuskler med PowerBands

Inför kursstarten här och speciellt för er som har egen pole hemma vill jag passa på att tipsa om en grej som vi ibland använder i kurserna som hjälpmedel för när man ska börja bygga upp styrka för att lyfta sin egen kroppsvikt.

...

Become a sponsor

We are all about girlpower! Our mission is to empower girls and women out there, through our dance, sport & yoga. Gone are the days we had to endure sadistic workouts in an old stinking gym just to get our training done. Poledance is an amazing way of dance and a tough sport that pushes the whole body and strengthens self esteem, body and spirit at the same time. We would like sponsors and partners with the same values and mission as us. Do you want to be seen on our instagram that grows with several new followers daily? You can become one of the team members. Do you think your product fits our business? Please send us an email to info@poledancevaxjo.com

...

Feminism och poledance

Feminism, hyckleri & strippor

Det börjar bli mer och mer uppenbart att de som skriker högst om rättigheter och rättvisor är de som titulerar sig något så fint som ”feminist” eller ”jämställdhetskrigare”. Tanken är god men den håller inte. Hela poängen med ett jämlikt samhälle är att det ska innefatta alla. Ja, alla.

...

Aida Reva

Grundare & Pole & Yoga Teacher Trainer

Dynamiten och ADHD-mångsysslaren Aida skapade denna fantastiska studio och brinner för att hjälpa tjejer bli sitt starkaste jag. Aida driver flera företag framåt och bär många titlar som inte verkar matcha, såsom affärsutvecklare, kommunikationschef, beteendeexpert, näringsexpert, NLP business practitioner. Du hittar henne på någon föreläsning i landet pratandes vilt om AI, digitalisering, ledarskap, beteende, kost och mental träning.