Självkänsla & Rädsla

Vad hade du gjort om du inte var rädd?

Vet du varför 99% av alla människor är rädda för att skapa något eget, för att gå sin egen väg, se ut som de vill, leva som de vill? Vet du varför? Jag vet. Bara se och hör andra människor prata. Bara lyssna nästa gång du själv beskriver någon eller reagerar på något du ser på sociala medier eller TV. Lyssna på dig själv och andra. Hur reagerar du när du ser en skandal om någon kändis? Hur reagerar du på någons fula kläder eller stil? Hur pratar du om dem? Hur pratar de du känner om andra människor inför dig?

Det är inte alls svårt att se varför vi är så rädda för att göra något fel i andras ögon. Vi tar det som en självklarhet att vi får trasha andra människor så länge de inte hör oss, eller hur? Vi ser en kändis i tidningen som gjort ett misstag och vi öser skit åt honom eller henne. Vi ser någon annan kändis i en ful klänning på röda mattan och vi pratar om hur fult det är och vad fasen tänkte stylisten med? Vi öser hat över politiker, TV-profiler och andra kändisar.

Hur pratar du om andra människor, kända eller okända? För det är precis såhär alla omkring dig uppfattar dig. Och du är anledningen till att de inte vågar ta steget och gå sin egen väg. På grund av den kritiska, arga mobben som kommer att krossa deras självkänsla och drömmar. Lika bra att stay safe och vara normal. Som alla andra. Så ingen hatar.

Hur hade du levt ditt liv om du inte kände rädsla över vad andra skulle tycka, om du inte var rädd för att misslyckas? Om du känt att du inte kan göra fel?

Många människor har inga problem att kritisera andra, i säkerhet, där inte ”de andra” hör. Helst bakom en trygg skärm. Många filter försvinner när man får ”tycka vad man vill” utan att ta några konsekvenser av det eller se hur någon annan påverkas. Men det säger ingenting om den andra personen, det säger ALLT om dig. Om du anser dig vara en god människa men pratar illa om andra är du inte en god människa.

Hur är människorna omkring dig? Hurdana är dina vänner och din familj? Lyssnar du på deras dömanden och kritiska kommentarer om andra människor? De säger att de stödjer dig men de pratar illa om andra. Det är inte alls konstigt att du inte vågar ta steget eller har byggt upp självsäkerhet att följa din egen väg, för när du är på andra sidan av dömande människors gräns, då är det dig de pratar om. Kanske inte dina vänner men någon annans.

Så de människor du omger dig med har enorm betydelse för vad du kommer åstadkomma i livet. Det här med att inte bry sig om vad andra tycker är enkelt att säga men svårt att leva. För att inte bry sig behöver man mental styrka och självsäkerhet. Det, min vän, är inget du kan ha bland människor som hatar och dömer.

Vad eller vem håller dig tillbaka? Vad hade du velat göra om du vetat att du inte skulle bli kritiserad och dömd?

Dagen jag slutade bry mig om vad andra tycker om mig och hur jag lever mitt liv var dagen jag blev fri på riktigt. Bli fri från dina mentala kedjor och du kommer leva på riktigt.

 

Jennifer Lawrence & pole shaming

Stoppa pressarna - JLaw dansade på en stång

Inte ens kändisarna klarar sig från osäkra, dramasökande fånar

Jennifer Lawrence är nu utsatt för media för att hon dansade pole på en klubb under sin väninnas födelsedagsfest. Katastrof, right!? Stoppa pressarna! Det var ett vertikalt järnrör i rummet, är hon en prostituerad!?

JLaw som alltid är stencool svarar med att hon inte tänker be om ursäkt eller dölja någonting, hon ville ha kul på sin väninnas födelsedag och hon anser att hon faktiskt är rätt bra på att dansa. Hell yes! Hon är the face of girlpower!

Människor försökte göra nyheten ”smutsigare” genom att säga att hon dansade i enbart BH. Hon säger att det är en Alexander Wang-top. So what om man dansar i en BH? Länka gärna till lagen om vad man får och inte får dansa i, tack. Samma människor som klagade går säkert runt i de minsta bikinisarna du kan hitta varje sommar. Men…det är såklart en annan sak, eller hur? Du är ju så mycket bättre för att du aaaaaldrig skulle dansa i en BH. Moral, right?

Jag säger HELL YEAH till Jennifer, det är fler sådana här människor som behövs. Gör vad du känner för och stå för det, så länge ingen annan kommer till skada. Osäkra och avundsjuka människor kommer alltid finnas, låt de sitta där med sitt egna hat och bitterhet.

Läs hela artikeln här

XoXo

.Aida

Utrustning för effektiv stretch

Ingen gillar stretch! ..förrän man börjar få resultat. Problemet är att vi ser stretch som någonting valbart men det är lika mycket ett viktigt inslag som styrketräning är för att få bättre moves i poledance. Vissa moves kan man inte göra oavsett hur stark man är, om man inte är tillräckligt flexibel. Allt är dessutom mycket snyggare när man är mjuk och vig. Framförallt är det viktigt för musklerna att vara mjuka och böjliga så att man inte sträcker sig.

Fortsätt läsa ”Utrustning för effektiv stretch”

Kosttillskott & pole

Så, hur funkar det här med kosttillskott?

De vanligaste frågorna jag får är vad jag tränar mer än poledance och vilka kosttillskott jag tar. I det här inlägget ska jag berätta vilka tillskott jag tar och varför du antingen bör eller inte bör göra likadant. Jag är näringsexpert sedan tidigare och har specialiserat mig på växtbaserad kost, vilket är anledningen till att jag inte kommer rekommendera mjölk/vassle/djurbaserade tillskott eller protein. Växtbaserat är mycket bättre för kroppen och om du följer råden kommer du märka det själv i din träning och övergripande hälsa.

Fortsätt läsa ”Kosttillskott & pole”

Kvinnor som mobbar kvinnor

Så..jag började dagen med en känsla av äckel. För att min dag började med att ramla över denna artikel.
Det är lätt att bli upprörd och arg på tjejen men det här är inget ovanligt. Jag har varit yogalärare sedan 2013 och sedan 2015 även poledancelärare. Någonting märkligt händer när tjejer samlas och om inte energin sätts rätt direkt kan det gå åt helvete. Vad vi ser i artikeln är en osäker tjej som kastar skit på en tjej som försöker ändra sitt liv och tar ansvar för sin hälsa.

Fortsätt läsa ”Kvinnor som mobbar kvinnor”

Poledance outfits – tips & rea

Pole outfits

Det här med poledance outfits

Vi instruktörer får ofta frågor om vart vi köper våra outfits och det skiljer supermycket för vi är inte ”supertrogna” ett specifikt märke men vi har en del tips! Kom ihåg att det viktigaste är att man känner sig bekväm i det och att passformen känns bra, sen om det är ett specifikt pole-märke, badkläder eller underkläder är sjukt oviktigt så länge det känns riktigt bra för dig. Här listar vi tips på enkla outfits som man kan få tag på i sportaffärer utan att behöva köpa värsta fancy märket från USA och betala multum för att få hem ett par hotpants.

Fortsätt läsa ”Poledance outfits – tips & rea”

Den obekväma kvinnliga sexualiteten

Den kvinnliga kroppen – vacker och skrämmande

Den kvinnliga kroppen är det enda i världen som är så dyrkat och så fruktat på samma gång. Den råa, kvinnliga, energin, den intensiva elden vari en kvinnas sexualitet bor är den starkaste energin som finns. Vår energi har förtryckts så hårt att bandet kvinnor emellan förvandlats till rivalitet och avundsjuka. Förtrycket kommer inte bara från män utan också från den svagare formen av kvinnor.

Fortsätt läsa ”Den obekväma kvinnliga sexualiteten”

Självkänsla & Poledance

Mitt i sommarens hetta, bland alla semesterfirare finns det en liten grupp extra svettiga människor som jobbar extra hårt. Vi kallas för instruktörer. Medan våra grymma elever vilar upp sig inför en höst av svettig dans och hårdträning ligger vi i nu och skapar snygga koreografier och coola tricks och kombinationer för våra polecats. Vi älskar vårt jobb och medan jag sitter här försöker jag lära mig att älska även min nackspärr som kommit från några veckors intensiv träning och många experiment och hairflicks.

Fortsätt läsa ”Självkänsla & Poledance”

Become a sponsor

We are all about girlpower! Our mission is to empower girls and women out there, through our dance, sport & yoga. Gone are the days we had to endure sadistic workouts in an old stinking gym just to get our training done. Poledance is an amazing way of dance and a tough sport that pushes the whole body and strengthens self esteem, body and spirit at the same time. We would like sponsors and partners with the same values and mission as us. Do you want to be seen on our instagram that grows with several new followers daily? You can become one of the team members. Do you think your product fits our business? Please send us an email to info@poledancevaxjo.com

Fortsätt läsa ”Become a sponsor”

Vad är din ursäkt?

Idag delar vi ett superbra blogginlägg från en av våra polegirls. Grymt Ida!

Hur väljer man rätt?

Åh poledance vad kul, det skulle jag vilja testa!

Men gör det då?

Nä jag kan inte för att:

-Jag är inte tillräckligt tränad/är lika vig som ett kylskåp

-Jag är för tjock/för smal/inte nöjd med min kropp -> folk kommer titta på mig och fälla elaka kommentarer etc

-Jag kommer aldrig klara av det!

Ja ursäkterna är många!

Fortsätt läsa ”Vad är din ursäkt?”

Poledance & vanliga träningskläder

När man börjar med poledance börjar man också med sina vanliga träningskläder. Det funkar alldeles utmärkt i början men sedan lägger man märke till varför poledancekläder har lite andra krav än vanliga gymkläder. Det måste vara kort, det måste vara ett särskilt stöd även till inverts, det måste vara lågt, öppet på olika ställen och så vidare. Det finns många bra ställen att hitta poledancekläder, oftast utomlands men ge inte upp på dina gamla gymkläder än!

Fortsätt läsa ”Poledance & vanliga träningskläder”

För stel, för tjock, för…STOPP!

Som yogalärare och poledanceinstruktör får jag höra sååå många ursäkter till varför man inte kan göra någon av dessa saker. Märkligt nog är just dessa anledningar egentligen desto större anledning till att börja. Jag säger inte att yoga eller poledance är lösningen på allt, men let’s face it, har du gått på gym i flera år och ingenting händer mer än att du hatar att gå dit och slösar tid..då kan det vara en god idé att prova något annat. När du gör något som inte fungerar – byt metod!

Fortsätt läsa ”För stel, för tjock, för…STOPP!”